Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the team: Rene Karseboom

11 september 2023

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli? 

Mijn naam is Rene Karseboom. Ik ben 34 jaar oud en woon met mijn gezin in Gouda. Als Commercieel Medewerker ben ik verantwoordelijk voor een stuk acquisitie en uiteraard ook voor de verkoop van onze producten, in heel Europa. Binnen mijn rol houd ik me vooral bezig met het beheer van klanten, waarbij ik probeer het assortiment dat wij aan hen aanbieden zoveel mogelijk uit te breiden. 

In mijn vrije tijd ben ik elke dag wel bezig met lichamelijke sport, zoals dansen, klimmen en fietsen. Daarnaast houd ik van koken en onderneem ik graag leuke activiteiten met mijn gezin, het liefst in de natuur.

Wat vind je het leukst aan je baan bij Iberdeli? 

De vrijheid in mijn werk kan ik erg waarderen en het is leuk om deel uit te maken van een immer groeiend bedrijf, waarin je de mogelijkheid krijgt om mee te groeien. Daarnaast hebben we een heel hecht team dat voor elkaar zorgt. Daar houd ik van en dat past bij mij. Last but not least, zijn de jaarlijkse beurzen iedere keer weer een beleving op zich! 

Hoe probeer jij vanuit jouw rol het persoonlijke contact en de service richting klanten te waarborgen? 

Ik probeer altijd een persoonlijke band op te bouwen met mijn klanten, door met hen te communiceren in de desbetreffende moedertaal. Ik zie dit als een stukje extra service en klanten stellen dit altijd erg op prijs.  

Ook vind ik het belangrijk om liefde, passie en kennis te hebben voor en van de producten die je verkoopt. Daarnaast probeer ik mij flexibel, loyaal en transparant op te stellen; maximale informatie en interactie is voor mij een must ten opzichte van de klant. 

Kun je een leuke anekdote met ons delen uit je tijd bij Iberdeli? 

Ik zal mijn eerste klantbezoek bij een groot Duits bedrijf nooit vergeten. Ik had daar nog helemaal geen ervaring mee en zat voor het eerst met mijn nieuwe pak aan in een hele grote wachtruimte. Mijn gastheer haalde mij vervolgens naar binnen en pakte de monsters erbij, die ik eerder had gestuurd. Ik was super zenuwachtig, dus het zweet gutste uit mijn kraag en mijn mouwen. 

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en was het een schitterende beleving. Het werd nog een stuk mooier toen er, na diverse bezoeken en communicatie via diverse kanalen, een  eerste grote verkoop van Ibérico- en Durocvlees uit dat bezoek rolde. Dat gaf mij een waanzinnig gevoel en heeft me enorm gemotiveerd om meer van dat soort successen te behalen. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, hoewel dat vaak ook door de markt komt. 

Mijn collega Bas maakt hier graag vergelijkingen over aan de hand van de voetbalwereld en vergelijkt mijn verkooppatroon altijd met de Ketchupfles-theorie van Ruud van Nistelrooij: soms kun je duwen en trekken aan die fles en komt er niets uit, terwijl er de volgende keer enorme klodders ketchup over je bord schieten zonder dat je knijpt. Ik kan me daar wel in vinden, haha.

Ben je zelf een carnivoor en welk stuk vind je het lekkerst?

Ik eet uiteraard graag een stuk vlees, dat is bijna een vanzelfsprekendheid in onze branche. 

Op het gebied van rundvlees is mijn favoriet de ribeye en qua varkensvlees ga ik voor de secreto van het Ibérico-varkentje. 

Tot slot, met welke collega zou je wel eens een week willen ruilen en waarom? 

Dan ga ik voor Alex, Mike of Jelle. Als chauffeur zie je de andere kant van het verkopen en het lijkt me heel leuk om te zien hoe de klanten reageren op het product dat ik ze heb verkocht. Dat is weer eens wat anders dan wat je op kantoor mee krijgt.