Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Fuet.

Fuet is één van de bekendste worsten uit Spanje. De zachte en licht zoetige smaak van deze gedroogde en gepeperde varkensworst is wereldwijd geliefd. Fuet wordt op traditionele wijze drie weken gerijpt, waardoor de karakteristieke balans tussen gedroogd en sappig ontstaat.

‘Fuet’ is het Catalaanse woord voor ‘zweep’ en deze naam dankt de worst dan ook aan zijn dunne, lange formaat. Fuet bestaat uit een combinatie van mager varkensvlees en varkensspek en wordt op smaak gebracht met onder andere peper, zout, suiker, kruidnagel en koriander. Tijdens het droogproces vormt zich aan de buitenkant van de worst dezelfde schimmel als op camembert en brie. 

De fuet worsten van Iberdeli worden geproduceerd in het Catalaanse dorpje Víc, waar men al honderden jaren volgens traditie fuet maakt. Alleen de hoogste kwaliteit varkensvlees wordt gebruikt in het proces. De worst wordt zorgvuldig op smaak gebracht met verse ingrediënten. 

De zoete en gepeperde smaak van Fuet is zeer toegankelijk en slaat bij iedereen aan. Bij Iberdeli bent u verzekerd van Fuet van topkwaliteit, rechtstreeks van een gerenommeerde Spaanse producent.