Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Simmentaler rundvlees.

In de Zwitserse heuvels ligt de prachtige Simme vallei, waar het oeroude ras Simmentaler zijn herkomst vindt. Simmentaler runderen worden gekenmerkt door hun malse vlees met uitstekende vetdooradering.

Op uitgestrekte hellingen aan de voet van de Alpen eten de Simmentaler runderen gras, kruiden en bloemen. De dieren krijgen alle tijd en ruimte om te groeien en hun heuvelachtige leefomgeving zorgt voor een uitstekende spierontwikkeling. Ook de volledig natuurlijke voeding draagt bij aan de karakteristieke smaak van Simmentaler rundvlees.

Het leefgebied van de runderen is door de jaren heen uitgebreid naar alpenweides in Oostenrijk en Duitsland. Kenmerkend voor de Simmentaler veehouderij is dat de runderen minimaal drie jaar oud moeten worden en twee keer moeten hebben gekalfd. De boeren geven de hoogste prioriteit aan een lang en onbezorgd buitenleven voor de dieren, wat de kwaliteit van hun vlees ten goede komt.

Het Simmentaler rund is middelgroot en heeft stevige botten en sterke spieren. De dieren zijn goed te herkennen aan hun lichtbruine tot rode vacht en een witte kop. Daarnaast wordt ook de melk van het Simmentaler ras veelvuldig gebruikt, en met meer dan 40 miljoen runderen is het dan ook een van de populairste rassen ter wereld.

Simmentaler rundvlees is dieprood, mooi met vet dooraderd en heeft een karakteristieke, zachte smaak die u niet treft bij andere soorten rundvlees. Dat komt door een unieke combinatie van factoren, waaronder het heuvelachtige leefgebied en het feit dat de dieren onder meer alpenkruiden grazen. Ervaar nu zelf de bijzondere Simmentaler productlijn bij Iberdeli.