Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Cecina.

Cecina de Leon, kortweg Cecina, is een bijzondere Spaanse delicatesse voor de echte fijnproever. Dit gerookte en gedroogde rundvlees wordt al generaties lang op traditionele wijze gemaakt. Kenmerkend voor Cecina is de hoge mate van vetdooradering, die zorgt voor een fantastische, rokerige maar toch zachte smaak.

Het vlees voor Cecina is afkomstig van de achterpoten van Spaanse runderen, en wordt volgens traditioneel gebruik gezouten, gedroogd en boven eikenhout gerookt. Het dungesneden vlees wordt vaak los gegeten, maar leent zich ook uitstekend voor bijvoorbeeld sandwiches.

Voor Cecina de Leon werkt Iberdeli nauw samen met 2 vooraanstaande partners uit Spanje. Producent Trasacar uit Oviedo maakt gebruik van vet, gemarmerd rundvlees van diverse Europese runderrassen en Discarlux uit Madrid gebruikt de platte billen en spierstukken van het sterke Galicisch runderras en droogt deze minimaal 12 maanden.

De vetdooradering van het rundvlees en het traditionele rijpingsproces zorgen ervoor dat u met Cecina de Leon een stukje boterzacht vlees in huis haalt, dat smelt in de mond. Informeer gerust naar de mogelijkheden van deze bijzondere Spaanse delicatesse.