Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the team: Nicolaas van den Berg

13 juli 2023

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli? 

Ik ben Nicolaas van den Berg, geboren en getogen in het mooie Ridderkerk. Zo’n tien jaar geleden proefde ik voor het eerst een stukje gegrilde Secreto van het Ibérico-varken, tijdens een visweekend aan een prachtig meer in Zuid-Spanje. Eenmaal terug in Nederland ging ik op zoek naar dat fantastische product, kwam ik bij Iberdeli terecht en heb daar toen een aantal keer wat spulletjes gekocht. Toen bleek dat er behoefte was aan een nieuwe collega in de koelcel, ben ik een tijdje later in dienst getreden.

Bij Iberdeli maak ik deel uit van het team dat zich bezighoudt met de dagelijkse gang van zaken in ons eigen koelhuis. Hier ontvangen we iedere week prachtige stukken vlees uit alle hoeken van de wereld. De producten worden vervolgens zo snel mogelijk verwerkt en klaargezet om uitgeleverd te worden aan onze klanten - een mooi en uitdagend proces, waarbij service erg belangrijk is.               

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

Gedurende de werkdag houd ik me bezig met het ontvangen en klaarzetten van de orders voor onze klanten. Dit betekent dat ik het ene moment op de reachtruck zit en het andere moment met een pompwagen bezig ben. Je bent de hele dag in de weer, aangezien zowel  transporteurs als klanten langskomen om hun producten op te halen. 

Waar komt jouw passie voor vlees vandaan?

Er is niets mooier dan samen met familie of vrienden een heerlijk stuk vlees te grillen en mooie verhalen te vertellen. Dat is voor mij ook rijkdom. De geur van gegrild vlees op de barbecue, wie wordt daar nou niet blij van? Dat gevoel brengt ons dichter bij elkaar, toch?

Welke veiligheidsmaatregelen en/of protocollen past Iberdeli toe in het koelhuis om de kwaliteit van de producten te waarborgen? 

Bij Iberdeli volgen we een vaste procedure om het vlees in goede staat te kunnen ontvangen. Bij binnenkomst meten we de temperatuur en houden we alles bij met een checklist. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit van de producten.  

Wat is het leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest en waarom? 

Dat is een hele makkelijke vraag! Bij Iberdeli zijn alle uitjes leuk en gezellig, omdat we elkaar op een ontspannen manier beter leren kennen. 

Als ik dan toch zou moeten kiezen, springt één specifiek uitje er wel bovenuit. Namelijk het weekendje Barcelona met elkaar - een unieke ervaring waar ik erg dankbaar voor ben en waar alles tip-top was geregeld. Het feit dat dit soort uitjes worden georganiseerd, zegt in mijn ogen veel over Iberdeli als organisatie. De mensen ‘achter de schermen’ zijn ook belangrijk en dat voelen we ook zo.

Tot slot, met welke collega zou je weleens een week willen ruilen en waarom?

Ik zou wel eens met onze collega Jerry willen ruilen. Hij is altijd vrolijk aan het bellen met klanten en dat lijkt mij heel leuk. Op die manier bouw je een intensievere persoonlijke relatie op met de klanten. Bovendien vind ik het als echte vleesliefhebber heerlijk om uitleg te geven over onze producten.