Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the team: Mike van der Does

15 februari 2024

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli? 

Ik ben Mike uit Rotterdam en ben getrouwd met een lieve vrouw, waar ik twee geweldige jonge zoontjes mee mag opvoeden. 

In mijn vrije tijd ben ik veel met sport en muziek bezig. Zo voetbal ik nog, speel graag een potje padel of ik ga boksen. Naast het sporten ben ik vaak in de Kuip te vinden en ik bezoek regelmatig muziekevenementen. Bij Iberdeli ben ik een van de vaste chauffeurs.

Hoe ben je bij Iberdeli terechtgekomen? 

Ik ben drie jaar geleden begonnen bij Iberdeli. Destijds was ik op zoek naar iets anders en via een gemeenschappelijke vriend van Bas en mij, hoorde ik dat ze bij Iberdeli een nieuwe chauffeur zochten. Zo is het balletje uiteindelijk gaan rollen. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

In de ochtend ben ik in het magazijn te vinden en help ik met orders die gepakt moeten worden of andere werkzaamheden die op dat moment prioriteit genieten. Zodra de routes bekend zijn, vullen we de bussen en is het tijd om de weg op te gaan en onze mooie producten af te leveren bij de klant. 

Waarom is het leuk om chauffeur te zijn bij Iberdeli? 

Wat ik heerlijk vind aan het werk als chauffeur, is dat elke dag anders is, ondanks dat je de routes en de aflevergebieden vaker hebt gezien. Het helpt daarbij natuurlijk wel dat we bij supergezellige adressen mogen leveren en je een band opbouwt met de mensen. 

Korte ritjes of liever lang onderweg? 

Ik heb geen voorkeur voor korte of lange ritten, de afwisseling is vooral prettig. Ik kan genieten van de rondjes door de steden zoals Rotterdam, Den Haag of Utrecht, maar een flink stuk rijden over bijvoorbeeld de A7 is ook heerlijk. Op dat soort lange stukken kun je even ontspannen en genieten van de omgeving. Dat is dan een heerlijk moment voor mezelf. 

Voor welk stuk vlees kun je jou ‘s nachts wakker maken?

Wat ik echt een prachtig stuk vlees vind, is de picanha. In de keuken zal je mij niet snel tegenkomen, maar zodra de zon schijnt kun je me vinden achter de barbecue. Een picanha past daar perfect bij, haha. 

Tot slot, met welke collega zou je weleens een week willen ruilen en waarom? 

Eigenlijk met niemand. Ik heb de mooiste job binnen het bedrijf en dat vinden geloof ik wel meer collega’s als ik de andere interviews erop na sla. Als ik dan toch moet kiezen, dan zou ik wel willen ruilen met mijn collega-chauffeur van ons dochterbedrijf in Spanje. In het zonnetje rijden is net wat lekkerder dan hier in de regen.