Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the team: Harmen Vlaardingerbroek

3 januari 2024

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli? 

Mijn naam is Harmen Vlaardingerbroek, en samen met mijn gezin (een lieve vrouw en twee zoons) woon ik in Rotterdam. In mijn vrije tijd kook ik graag en onderneem ik graag leuke dingen met mijn kinderen en vrouw. Zo gaan we regelmatig naar de dierentuin of een lekker stuk wandelen.

Binnen Iberdeli ben ik onder andere verantwoordelijk voor de inkoop van het rundvlees en maak ik natuurlijk deel uit van het Salesteam!

Waar komt jouw passie voor vlees vandaan? 

Tja, eigenlijk ben ik er in eerste instantie gewoon een beetje ingerold. Sales was altijd al mijn passie en via via ben ik 13 jaar geleden bij een vleesimporteur begonnen. De rest is geschiedenis. Goed vlees kun je op ontzettend veel verschillende manieren bereiden en iedere dag leer je weer iets nieuws van je collega’s, klanten en leveranciers. Ook het verhaal achter de verschillende productlijnen die we voeren is ontzettend interessant. 

Wat vind jij het lekkerste stukje vlees en hoe bereid je die?

Ik ben een hele grote fan van de sukade. Waar het traditioneel gezien natuurlijk een stuk vlees is wat je bereidt als stoofvlees, is de kwaliteit van vlees tegenwoordig zo hoog dat je het ook als steak kunt eten. Dan heet het een Flat Iron Steak en de smaak is geweldig! De sukade is ‘werkvlees’, een spier die heel veel beweegt, en daardoor heeft het een mooie, diepe smaak. Het liefst gooi ik hem op de Green Egg of in de sous vide. Allebei aanraders!

Met welke collega zou je weleens een week willen ruilen en waarom?

Ik zou wel een weekje willen ruilen met Alex van Veen, onze topchauffeur! Het lijkt me ontzettend leuk om de klanten iedere dag te spreken en te horen hoe de mensen denken over de prachtige producten die we leveren.