Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the Team: Alex van Veen

8 februari 2023

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli? 

Ik ben Alex, in de volksmond ook wel Lex of Lexie genoemd. Ik ben 32 jaar jong, geboren in Rotterdam en op dit moment woonachtig in Capelle aan den IJssel.

Binnen Iberdeli behoor ik tot één van de drie vaste chauffeurs. Wij zorgen ervoor dat het vlees op tijd én met een glimlach bij de klant wordt bezorgd. Hierbij zetten we elke dag ons leven op het spel. Zo nu en dan ben ik ook een dagje beneden in de loods te vinden om de jongens te helpen met de werkzaamheden.

Verder ben ik buiten werk redelijk sportief. Ik houd me graag bezig met fitnessen en als het weer het toelaat vind ik het ook lekker om hard te lopen. In mijn vrije tijd wil ik ook nog wel eens op de PS5 spelen en vind ik het gezellig om op stap te gaan.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit? 

‘s Ochtends beginnen we natuurlijk met een bakkie en komt iedereen de kantine binnengelopen om een praatje te maken. Om 08:00 stipt begint vervolgens de werkdag. Meestal help ik even met orders pakken, die we daarna opdelen in meerdere routes. Hierbij helpen we zelf bij de meest efficiënte indeling en ‘Tetris-en’ we zo de hele bus vol. 

Daarna is het een kwestie van je route afrijden en zorgen dat je binnen de lijntjes blijft - niet in slaap vallen! Als ik klaar ben help ik ‘s middags ook nog even mee in de loods of als het een lange route is kan ik gelijk door naar huis.

Wat vind je het leukst aan je baan bij Iberdeli? 

On the road zijn. Ik vind het heerlijk, eigen muziek aan of podcast op en gaan! Stuur mij maar lekker lang onderweg hoor - nooit genoeg uren in die bus haha. Daarnaast vind ik het stukje klantcontact ook erg leuk. Je ziet de klanten wekelijks dus met sommige bouw je echt een band op.

Wat is het leukste bedrijfsfeest of teamuitje ooit geweest en waarom? 

Lastige vraag, elk teamuitje was op zijn eigen manier geweldig. Zo was de eerste een leuke ervaring, ik heb toen namelijk voor het eerst in een restaurant gegeten met een Michelin ster. We zijn er ook nog eens bij gaan karten en hebben een boottocht door de grachten van Amsterdam gedaan. Verder zijn we een keer naar een voetbaltoernooi in Duitsland geweest en hebben we een geweldig weekend in Barcelona gehad. 

Pas geleden zijn we nog in Antwerpen geweest, met een overnachting erbij. Dat was ook top. Toen zijn we lekker met een grote groep gaan eten en hebben we daarna nog even de stad onveilig gemaakt.

Tot slot, met welke collega zou je wel eens een week willen ruilen en waarom? 

Als ik heel eerlijk ben eigenlijk met niemand. Ik heb altijd al gezegd dat boven werken (op kantoor) niks voor mij is. Daar maak je mij niet blij mee. 

Als ik dan echt zou moeten kiezen zou ik voor Gretha gaan. Ik weet niet precies wat haar functie inhoudt, maar ik weet wel dat ze buiten haar reguliere werkzaamheden, ook nog eens vrijwillig het huishouden doet op de zaak. Ze is altijd zo lekker vrolijk en in voor een praatje. Daar zie ik mezelf wel een beetje in terug, haha.

De komende tijd zullen we de rest van het Iberdeli team aan jullie voorstellen. Houd onze socials in de gaten voor updates!