Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the team: Alex de Groot

7 februari 2024

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli?

Mijn naam is Alex de Groot en ik woon in de mooie polder van Lekkerkerk. Bij Iberdeli vervul ik zowel de rol van financieel adviseur als controller. Het is mijn verantwoordelijkheid om de gedefinieerde doelstellingen voor de lange termijn te bewaken en ervoor te zorgen dat deze worden gerealiseerd.   

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de sportschool, tennis ik graag en loop ik regelmatig hard - vooral ter compensatie van het snoepen. Daarnaast rommel ik graag wat in de tuin en vind ik het heerlijk om de barbecue aan te steken, zowel in de zomer als in de winter.

Hoe ben je bij Iberdeli terechtgekomen? 

Via mijn persoonlijke relatie met de eigenaren. Na m’n tijd als accountant bij een groot accountantskantoor, wilde ik mij meer gaan specialiseren als financieel adviseur binnen MKB-ondernemingen. In 2015 kende Iberdeli inmiddels een dusdanige omvang, dat er een positie als financieel adviseur vrijkwam. De afgelopen jaren is het bedrijf behoorlijk doorgegroeid, waardoor mijn takenpakket ook steeds breder is geworden.

Hoe ziet een werkdag bij Iberdeli er voor jou uit? 

Ik ben altijd op kantoor te vinden, of dat nu achter mijn computer is of voor een overleg. Vanuit Excel beoordeel ik de financiële prestaties van het bedrijf en daarnaast probeer ik een sparringpartner te zijn voor onze teamleden bij financiële vraagstukken. 

Wat vind je het leukst aan je baan bij Iberdeli? 

Als eerste noem ik dan het team van Iberdeli. Het team bestaat uit een groep jonge mensen, die allemaal gretig zijn om zowel samen en als individu goede prestaties neer te zetten. Ook vinden we het leuk om buiten het werk dingen te ondernemen en dat zorgt voor een hechte sfeer. 

Ten tweede is het heel leuk om als barbecue-fanaat dagelijks met mooie vleesproducten bezig te zijn. Regelmatig ligt er bij mij thuis dan ook iets van Iberdeli in de pan of op de grill. 

Als laatste spreekt het profiel van het bedrijf me heel erg aan. Iberdeli is een echte MKB- onderneming, waardoor mijn werkzaamheden als financial heel divers zijn. Die diversiteit is de reden dat ik voor een onderneming als Iberdeli gekozen heb.

Tot slot, wat is je favoriete stuk vlees en hoe bereid je deze het liefst? 

Zowel voor de ossenhaas, bavette, ribfingers en de secreto kun je mij altijd wakker maken. Echter, heb ik op dit moment wel een uitgesproken favoriet: onze eigen USA-burgers! Deze worden echt in de Verenigde Staten zelf gemaakt. 

Van de barbecue vind ik ze het lekkerst. Ik heb laatst thuis een winterbarbecue georganiseerd en toen zijn er wel een paar dozen doorheen gegaan!