Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Terug naar overzicht

Meat the team: Adriana León García

30 maart 2023

Om te beginnen, kun je ons wat meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen Iberdeli? 

Hola! Ik ben Adriana León García, ook wel bekend als Atu op kantoor. Mijn collega’s zijn nogal bedrijvig in het verzinnen van bijnamen, wat maakt dat iedereen hier wel rondloopt met een of meerdere nicknames. Dat maakt het juist leuk en gezellig op de werkvloer! 

Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Rotterdam. We vinden het nog steeds leuk om in de stad te wonen en het is niet ver van werk. Mijn functie vind ik af en toe moeilijk te omschrijven, aangezien ik een vrij brede portefeuille heb binnen Iberdeli, haha. Het grootste deel van de tijd ben ik bezig met onze diverse leveranciers en contacten in Spanje. Zeker als het gaat om de import, komt vrijwel alles op mijn bordje terecht. 

Hoe ben je bij Iberdeli terechtgekomen? 

Ik heb Zuid-Amerikaanse roots en een goede vriend van mijn opa, die ook actief is in de vleeswereld, heeft toen de link gelegd met Iberdeli. Op die manier werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Paul. Dit gesprek vond destijds plaats op de eerste kantoorlocatie van Iberdeli. Een piepklein kantoor dat ik maar niet kon vinden… ik kwam hierdoor een uur te laat! Later bleek dat niet alleen ik hier last van had, leveranciers klaagden er ook weleens over. 

In november van dit jaar ben ik alweer 12,5 jaar in dienst, best lang hè? Het was een mooie reis; van parttime medewerker die op zoek was naar een vervolgopleiding, naar de plek waar ik nu zit. 

Hoe zou je de band tussen Iberdeli en DeRaza, jullie Spaanse partner, omschrijven? 

Die relatie is supersterk. Tussen alle afdelingen van zowel DeRaza als Iberdeli is dagelijks contact, de twee bedrijven zijn echt verweven met elkaar. En het zijn niet alleen de verkopers of inkopers die elkaar bezoeken; we zijn ook weleens met het hele kantoor op bezoek geweest bij DeRaza. Onze band is echt vertrouwd. Na zo’n jarenlange relatie word je ‘familie’ van elkaar. Dit zit ingebakken in de Spaanse cultuur, maar is ook kenmerkend voor de cultuur van Iberdeli. 

Wat maakt Ibérico vlees zo bijzonder?

Het Ibérico-varken levert gewoon het beste varkensvlees ter wereld. Dat vind ik niet alleen - het ís zo! Ibérico vlees is smaakvol, sappig en je kan het bijna niet verpesten. Dat is ook wel fijn, zeker voor de minder goede koks op de wereld, haha. Mijn persoonlijke favorieten zijn de Secreto en de Pluma. Ik kan iedereen aanraden deze delen eens te proberen!

Tot slot, met welke collega zou je weleens een week willen ruilen en waarom? 

Oef, dit is een lastige vraag. Mijn functie is heel leuk en veelzijdig en de sfeer is goed bij ons op kantoor. Als ik iemand moet noemen, dan noem ik Paul. Dan heb ik het niet eens zozeer over de werkzaamheden die hij uitvoert, maar een weekje in Spanje werken zou ik wel leuk vinden! De cultuur, het eten en het weer zijn daar natuurlijk fantastisch. Daarnaast kom ik er altijd wel uit met de mensen daar, want ik red me natuurlijk wel in het Spaans ;).