Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vers ibérico varkensvlees.

Het Ibérico varkensras staat bekend als het beste ras ter wereld. Vers Ibérico vlees wordt gekenmerkt door een hoge concentratie intramusculair vet. Dit wordt ook wel gemarmerd vlees genoemd, en het zorgt ervoor dat het vlees buitengewoon smaakvol is. De marmering van Ibérico vlees is een klasse apart van dat van andere varkenssoorten. Niet voor niets wordt het Ibérico ras ook wel de ‘Wagyu’ onder de varkens genoemd.

Ibérico varkens doen zich op het Iberisch schiereiland tegoed aan een mix van vers gras en verschillende graansoorten, waaronder maïs. Hun leefgebied beslaat vooral het zuidwesten van Spanje, waar ze in uitgestrekte landschappen vrij kunnen bewegen tussen de oude eikenbomen. 

Iberdeli werkt al meer dan 15 jaar samen met DeRaza, een Spaanse pionier op het gebied van Ibérico vleeswaren. DeRaza combineert meer dan 25 jaar ervaring en expertise met de modernste technologieën en productiefaciliteiten. Iberdeli is de exclusieve distributeur van DeRaza producten in Noordwest-Europa.

Het smaakvolle vlees van de Ibérico varkens is zeer bruikbaar voor verschillende doeleinden. Diverse delen die bij andere varkenssoorten alleen geschikt zijn voor worst- en gehaktproductie, kunnen dankzij hun marmering worden gebruikt om als steak te bakken. De naam Ibérico wordt bovendien beschermd door een wettelijk keurmerk en mag niet zomaar worden gebruikt. Dit wordt gedaan om de zuiverheid van het ras te behouden, en om kwaliteit, eerlijkheid en dierenwelzijn te garanderen.

De marmering van Ibérico varkens zorgt voor sappig en mals vlees. Vers Ibérico varkensvlees heeft een bijzondere smaak die uniek is in zijn soort. Iberdeli krijgt met grote regelmaat vers Ibérico vlees binnen zodat ook u kunt genieten van dit topproduct.